Η MENTORIA και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ διοργανώνουν ένα διαφορετικό summer camp του οποίου στόχος είναι να προσομοιάσει το σχολείο έτσι όπως θα ταίριαζε στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, της εκπαίδευσης και της σύγχρονης εποχής. Μιας εκπαίδευσης που θέλει να προετοιμάσει τον άνθρωπο για τη ζωή η οποία αλλάζει συνεχώς.

 

Η κεντρική ιδέα του summer camp είναι να συνδεθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με την ζωή. Ό,τι μαθαίνουν τα παιδιά είναι σημαντικό να οδηγεί στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τα ίδια τα παιδιά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η αυτογνωσία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, οι τέχνες, ο αθλητισμός αλλά και η επιχειρηματικότητα, η τεχνολογία και ο εθελοντισμός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια μια άρτιας εκπαίδευσης. Μιας εκπαίδευσης προσωποποιημένης.
Ο στόχος είναι τα παιδιά να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα σύμφωνα με τον τρόπο που τα έχει ορίσει ο ΟΗΕ.
Για το σκοπό αυτό τα παιδιά θα χωριστούν σε 3 ομάδες (άξονες) καθεμιά από τις οποίες θα αναλάβει ένα Project με θέμα κάποιον από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η κάθε ομάδα ανάλογα με τον στόχο που θα θέσει θα κληθεί να επιλέξει και την αντίστοιχη διαδρομή η οποία περνάει από συγκεκριμένους σταθμούς – γνωστικά αντικείμενα, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα αναζητήσουν τις λύσεις. Στο τέλος του summer camp οι ομάδες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν στον ΟΗΕ.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ:

Σύνδεση – Εμπειρική & Συμμετοχική Μάθηση – Διασκέδαση

ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ;

Έχουμε σχεδιάσει το εκπαιδευτικό μοντέλο της σύγχρονης εποχής
που προετοιμάζει τα παιδιά για την πραγματική ζωή που διαρκώς αλλάζει.

ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΜΕ;

Συνδέσαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και την εμπειρία μάθησης με τη ζωή,
ώστε τα παιδιά να νιώσουν πως συμμετέχουν και συμβάλλουν στην κοινωνία που ζουν,προτείνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, όπως ορίζονται από τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Τα παιδιά επιλέγουν ελεύθερα, με βάση την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους,τους άξονες και την “διαδρομή” μάθησής τους και επισκέπτονται “σταθμούς” εκπαίδευσης.

Στο summer camp ακολουθούμε το πρωτόκολλο που έχει ορίσει η πολιτική προστασία για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.
 
Επίσης θα υπάρχει γιατρός και εκπαιδευμένο προσωπικό για οποιοδήποτε θέμα υγείας προκύψει.
 
Στο summer camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10-15 ετών.
 
Το summer camp θα γίνει 21-28 Αυγούστου, στο “Σχολείο της φύσης” 2o χλμ Τριλόφου – Επανομής
Τι περιλαμβάνει:
  • Διαμονή
  • 5 γεύματα ανά ημέρα (επιλεγμένα από διατροφολόγο)
  • Μεταφορά σε εξωτερικές δραστηριότητες ( θάλασσα, περίπατοι στη φύση)
  • Ψυχαγωγικές δραστηριότητες ( μουσικές βραδιές, χορός)
Τις δραστηριότητες στη θάλασσα θα τις επιβλέπουν ναυαγοσώστες ενώ στο χώρο του σχολείου και στις εξωτερικές δραστηριότητες θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση από τους εκπαιδευτές.

Κόστος συμμετοχής: 150€ (για ένα παιδί) 

                                         250€ (για δύο αδέρφια)

Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες : summercamp@harisa11.sg-host.com